Menu

GVB jaarverslag 2020

Het jaarverslag 2020 van GVB is een bijzonder verslag over een uitzonderlijk jaar; lege trams, lege bussen, lege metro’s, lege ponten. Door corona was niets meer vanzelfsprekend. Toch is GVB blijven rijden en varen om de stad leefbaar en bereikbaar te houden.

Ondanks de corona-crisis is er geïnvesteerd en vernieuwd. GVB wil in 2025 met een volledig uitstootvrije vloot rijden en varen. Twee nieuwe hybride ponten zijn te water gelaten, de eerste elektrische bussen zijn gaan rijden en de nieuwe Amstelveenlijn is geopend met de nieuwe 15G-tram. Nog meer verandering: Claudia Zuiderwijk volgde Alexandra van Huffelen op als algemeen directeur.

Het geïntegreerde jaarverslag 2020 is gepubliceerd als een volledig responsieve website met een geavanceerde pdf-downloadfunctie. De homepage van de website is eigenlijk een soort schil van 5 ‘covers’ met een informatieve laag na scrollen. Hierin worden de stakeholders centraal gezet en de belangrijkste punten uitgelicht.

De content wordt gevuld vanuit één bron. Vanuit die bron kan GVB met een denkbeeldige druk op de knop het jaarverslag publiceren als pdf en als website. De tabellen worden eenvoudig met Excel-bronbestanden ‘gevuld’ en gesynchroniseerd.

Met hetzelfde CMS en dezelfde templates zijn nog zeven andere verslagen van zuster-entiteiten van het GVB als pdf geproduceerd. Opnieuw biedt Knoeff communicatie-ontwerp naast heldere vormgeving het gemak van snel en efficiënt publiceren. Zo tonen we de veelzijdigheid van GVB in bijzondere verslagen over een bijzonder jaar.

Lees hier hoe het GVB in 2020 heeft gepresteerd.