Menu

Openbare ruimte

Integrale aanpak

Hoe vertel je een verhaal in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld op straat, midden op de hei of bij een gemaal? Wat voor verhaal vertel je? Voor wie is het bedoeld? En wat voor informatiedrager gebruik je? Knoeff communicatie-ontwerp vindt het inspirerend om op conceptueel niveau mee te denken met onze klanten en creatieve en tegelijk functionele oplossingen te ontwikkelen.

Knoeff communicatie-ontwerp is al meer dan 25 jaar succesvol actief in dit specialisme, waarin  de discipline grafisch ontwerp wordt opgerekt naar het ruimtelijke en online vlak. Wij timmeren hier multidisciplinair aan de weg. We bedenken de concepten, helpen bij het vervaardigen van de content, verzorgen het grafisch ontwerp, ontwerpen de informatiedragers en zorgen voor de productie ervan. Zodat boodschap, doelgroep, duurzaamheid en omgeving in het eindproduct mooi samenkomen

Robuust maar niet grof

Informatiepanelen, bankjes, bushokjes en andere objecten in de openbare ruimte moeten tegen een stootje kunnen. Die weerbaarheid zie je vaak terug in een mij-kan-niets-gebeuren-ontwerp. Wij kiezen er liever voor om het geheel zo minimaal en elegant mogelijk te houden. Rank maar sterk genoeg. Wij proberen er iets ‘moois’ van te maken. Want ‘mooie’ dingen nodigen minder uit tot vandalisme.

Haarlemmerweg.jpg

Beacons en geofencing

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone op zak. Dat betekent dat er altijd een canvas voorhanden is voor een communicatieboodschap. Een fysiek informatiepaneel is niet meer noodzakelijk. Nieuwe innovaties liggen in het verlengde van ontwikkelingen als ‘the internet of things’ of ‘smart cities’, waarbij apparaten en plekken voorzien worden van chips.

Beacons en geofencing zijn twee nieuwe begrippen waar nu veel mee wordt geëxperimenteerd. Beacons zijn kleine objecten die met een smartphone of tablet kunnen communiceren. Met geofencing kun je ook zonder beacons op een bepaalde plek een bericht op je smartphone  ontvangen. Beacons en geofencing bieden volop nieuwe mogelijkheden voor musea, gemeentes en in de retail. De nieuwe ontwikkelingen sluiten de oude middelen, zoals een fysiek bord, natuurlijk niet uit. Ze zullen naast elkaar bestaan.

Tijdloos


Honden aan de lijn


gnr001hondlr.jpg
In het Goois Natuurreservaat staan onze borden met ‘honden aan de lijn’ al sinds 1991. De borden zijn geplaatst als onderdeel van begrazingsprojecten om de heidegebieden van het Goois Natuurreservaat ‘open’ te houden. Deze borden voldoen nog steeds aan de eisen die er ongeveer 25 jaar geleden aan gesteld zijn. Zowel fysiek (ze staan er nog goed bij) als inhoudelijk (de boodschap komt over).