Menu

Informatieobjecten voor vermoeide passanten

Dat treft. Als je na een uurtje stevig doorfietsen bij een mooie molen arriveert en daar een bankje met een verhaal aantreft. Even terug in de schoolbank om geestelijk en fysiek bij te tanken.

AGV-3-modellen.png

Drie modellen

Meestal zijn het wandelaars of fietsers met al wat kilometers in de benen die passeren. Om ze tegemoet te komen is er bij het meest uitgebreide model een bankje geïntegreerd met de informatiedrager, zodat men er even voor kan gaan zitten. Voor locaties met minder ruimte, of bijvoorbeeld voor aan een sluis, is er een plat model.

Het grote plaatje

Bij de vormgeving van de panelen voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht ligt de focus niet zozeer op het unieke van de sluis, het gemaal of de molens zelf. Maar vooral op het belang van die objecten in relatie tot de omgeving. Bijvoorbeeld de inundatiesluis als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Of het gemaal dat de achterliggende polder op peil moet houden en sluizencomplex Oud-Zuylen als verbinding tussen Vecht en Maarsseveense Plassen.

Robuust maar stijlvol

Objecten in de openbare ruimte - informatiepanelen, bankjes, bushokjes, etc. - moeten tegen een stootje kunnen. Nogal eens zie je die weerbaarheid terug in een mij-kan-niets-gebeuren-ontwerp. Wij hebben ervoor gekozen om het geheel zo minimaal en elegant mogelijk te houden. Met als resultaat een rank, maar RVS-ijzersterk frame. Paneel en frame lopen strak in elkaar over, zonder lijsten, glasplaten of sloten.
Het effect is meervoudig. Minimale en duurzame objecten die zich makkelijk schikken naar hun omgeving.