Menu

Digitaal ontwerp

Confectie of maatwerk?

Knoeff communicatie-ontwerp ontwikkelt websites die recht doen aan doel en budget. Websites waarin de grote lijn en oog voor detail mooi in balans zijn en de gebruikerservaring op iedere pagina klopt.

Want websites heb je in alle soorten en maten; van bijna gratis tot een ingrijpende investering. De keuze van het soort website en beheersysteem hangt af van doel, functie en beschikbaar budget. Een serieus ontwerptraject is nodig om tot een functionele website te komen.

Online een goede indruk maken

Vergeleken met 10 jaar terug is het ontwikkelen van een website een stuk minder kostbaar. De techniek heeft grote stappen gemaakt. Veel toeters en bellen die vroeger zelf gemaakt moesten worden, zijn nu vrij of tegen een redelijke vergoeding beschikbaar. Het grote gevaar van het bijna gratis optuigen kan zijn dat er geen echt onderscheid meer is met ‘de rest’. Een gevoel van ‘waar heb ik dat eerder gezien’ kan, zoals de Engelsen mooi zeggen, ‘underwhelmen’. Falen om indruk te maken; teleurstellen dus.

Het belang van het ambacht

Ontwerp en technische ontwikkeling zijn altijd hand in hand gegaan. Het ontwerp is altijd begrensd geweest door de technische mogelijkheden. Techniek is echter steeds minder een beperking. Typografie heeft zich ontworsteld aan de ‘Arial-dictatuur’. Bijna alles is mogelijk. Het ambacht van grafisch, typografisch en functioneel ontwerp is nog belangrijker geworden om tot een perfecte gebruikerservaring en maximaal presterende website te komen.

Wat kunnen wij betekenen


 • Projectmanagement
 • Art direction
 • Digitaal ontwerp
 • HTML/CSS via onze partners
 • Contentontwikkeling
  • Video
  • Data visualisatie
  • Infographics
  • Beeldredactie
  • Lay out (vullen site)
  • Tekst via onze partners
 • Webmarketing via onze partners
 • Productiebegeleiding


Dit vinden we belangrijk

Responsive

Alle websites die we ontwikkelen zijn responsive; geoptimaliseerd voor mobiel en tablet. Dat moet ook wel. De gebruikers zijn voor het grootste deel mobiele gebruikers en Google zal op korte termijn bij het indexeren mobiel voorrang geven.

‘Mobile first’ en ‘content first’

Mobile first is dus heel belangrijk bij het ontwerpen van een website. Toch zijn we vooral ook voorstander van ‘content first’. Zet de content centraal bij het ontwikkelen van een goede gebruikerservaring. Belangrijk bij die insteek is dat de content niet aan het eind van het proces ontwikkeld wordt, maar in het begin of parallel aan het ontwerpproces.

‘User first’

Waar het in essentie allemaal om draait is de gebruiker. ‘User first’. Maak iets wat mensen willen. Stel hun behoeften centraal in het ontwerpproces.

Gebruik mobiel, desktop en tablet


Nederland; september 2018
mobiel pc tablet Nederland sep 18.svgWereldwijd; september 2018
mobiel pc tablet wereldwijd sep 18.svg
(bron gs.statcounter.com)


Techniek en inhoud

HTML/CSS

We werken nauw samen met state-of-the-art ontwikkelaars die lezen en schrijven in code. Techniek is geen beperking, maar een inspirerende bron van mogelijkheden. Als je het kunt bedenken kun je het maken. Responsief en werkend op alle apparaten.

CMS

Met het Content Management Systeem (CMS) beheer je de inhoud van de site. Er zijn meerdere CMS’en waar wij graag mee werken. Betaald, gratis, open source, complex of eenvoudig: welk CMS het meest geschikt is bepalen we samen aan de hand van wat de website moet kunnen, de gebruiksvriendelijkheid van het CMS, het budget en andere uitgangspunten.

(Bijna) gratis...

Maatwerk of confectie. Tegenwoordig kun je behoorlijk goede websites vinden die gratis of bijna gratis beschikbaar zijn. Er is meer dan WordPress, want daar moet je toch aardig wat (technische) bagage voor hebben om een website op te tuigen en te onderhouden. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden met (bijna) kant-en-klare templates met een lagere instap. Als deze opties voldoen ben je snel klaar en heb je zo een prima website in de lucht.

… of maatwerk

Wil je meer, iets bijzonders, meer onderscheid, andere detaillering of heb je functionaliteiten nodig die niet standaard worden aangeboden, dan komt er maatwerk aan te pas. Dat maatwerk kan een heel eigen ontwerp van de complete site betekenen of een aanpassing van bestaande templates. Een en ander afhankelijk van de uitgangspunten (wat willen we en wat hebben we nodig) en het budget.

Webcontent

Minstens zo belangrijk als een mooie set templates is de content van de site. Wat ga je vertellen? Welke foto’s of illustraties plaats je? Wie gaat die beelden maken of uitzoeken, zijn video’s een goed idee en wie verzorgt de uiteindelijke lay-out? Allemaal vragen waar we een passend antwoord op kunnen geven.

Lees verder op Webcontent >