Menu

GVB jaarverslag 2017

Op 22 juli 2018 was het zover. De Noord-Zuidlijn werd in gebruik genomen. En dat was niets te vroeg. Al in 1968 werden de eerste ideeën voor een metrolijn die Amsterdam Noord en Zuid verbindt op papier gezet.

Maar vlak daarvoor iets anders. Het jaarverslag 2017 van het Gemeentelijk Transportbedrijf Amsterdam (GVB) werd gepubliceerd. Nu niet alleen als een pdf, maar ook als een responsieve website. En het eerste jaarverslag van het GVB waarin de financiële en sociale resultaten worden beschreven en in één rapport worden verantwoord. De eerste stap naar een volledig geïntegreerd jaarverslag.

De websiteversie kenmerkt zich door een ‘schil’ op home met highlights van de vijf belangrijkste thema’s voor de verschillende stakeholders. Via deze schil kan snel doorgeklikt worden, maar de schil zit ‘normaal’ navigeren niet in de weg. Het functionele menu is altijd oproepbaar. Een duidelijke tab maakt een heldere verdeling tussen jaarverslag en jaarrekening. Het onderliggende submenu past zich automatisch aan. Het jaaroverzicht is een interactieve tijdlijn met uitklapbare artikelen.

Door de hele site is een geavanceerde pdf-download beschikbaar. Hier kunnen ook persoonlijke selecties samengesteld worden die realtime worden gegenereerd.

De websiteversie is responsief voor alle apparaten.

Tangelo

Het verslag is geproduceerd met behulp van het single source publicatieplatform van Tangelo. De meerkoppige redactie heeft hiermee een krachtig en redactievriendelijk werktuig in handen om het verslag te produceren. Nadat de content klaar is kan met de spreekwoordelijke druk op de knop vanuit één bron (tekst en beeld) een website en een pdf gepubliceerd worden.

Met dit publicatieplatform kunnen ook eenvoudig andere documenten gemaakt worden. Zo zijn de jaarverslagen in pdf-vorm voor ‘Activa’ en ‘Veren’ op dezelfde manier gemaakt.

FD Henri Sijthoff Prijs

Binnen de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven is het Jaarverslag 2017 van het GVB genomineerd voor de FD Henri Sijthoff-prijs.

Het online verslag over 2017 is niet meer live. Het meest recente jaarverslag is hier te bekijken.