Menu

NIBC jaarverslag 2020

NIBC is in 1945 opgericht als Maatschappij tot Financiering van het Nationaal Herstel om de wederopbouw van Nederland te financieren. In 2020 was er dus iets te vieren: het 75-jarig jubileum!

NIBC is een bijzondere bank met een bijzondere geschiedenis. Oorspronkelijk was de Staat met iets meer dan 50% aandeelhouder. Na een aantal overnames ging NIBC in 2018 naar de beurs. In 2020 is Blackstone als nieuwe aandeelhouder toegetreden en is NIBC weer van de beurs gehaald.

Er is dus veel gebeurd in 2020 om over uit te weiden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over 2020 als coronajaar, dat NIBC wonderwel heeft doorstaan.

Het jaarverslag 2020 van NIBC is geproduceerd met het CMS van Tangelo software. De redactie vult de content zelf in het CMS. Tabellen en grafieken worden met gesynchroniseerde bronbestanden gekoppeld en gegenereerd in de opmaak. Met de denkbeeldige druk op de knop rolt de pdf van de band.

Knoeff communicatie-ontwerp verwerkte de huisstijl van NIBC in heldere templates die samen naadloos op de content en het CMS aansluiten. Het 75-jarig jubileum van NIBC kreeg met het verslag een extra feestelijk tintje.