Menu

The Greenery, bonen tellen

The Greenery is een internationaal groente- en fruitbedrijf, dat jaarrond een compleet dagvers assortiment groente, fruit en paddenstoelen levert en distribueert aan (internationale) supermarkten, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. The Greenery is eigendom van Coforta, een coöperatie van ongeveer 500 telers.

Het jaarverslag van the Greenery (en Coforta) wordt sinds 2015 geproduceerd met behulp van het publicatieplatform van Tangelo. Dit betekent dat de opmaak in grote lijnen automatisch gegenereerd wordt. Inclusief alle tabellen die gekoppeld worden via Excel. Bijzondere of afwijkende pagina’s worden nog op de ouderwetse manier (extern ontwerp en dtp) vervaardigd en toegevoegd. Maar over het geheel genomen betekent dit een enorme winst voor het proces. In tijd én efficiëntie. Zeker ook omdat op basis van dezelfde templates naast de Nederlandse ook een Engelse versie is gemaakt. En ook Coforta liftte mee met een vergelijkbare set templates. Kleine correcties hoeven niet meer door de dtp-molen en kunnen door de redacteur zelf uitgevoerd worden. Meer tijd en controle over het proces voor alle betrokkenen.

Voor het verslag van 2016 zijn we voor het ontwerp en de keuze van beeld vooral bij de core business van the Greenery gebleven: de producten. Door het hele verslag zijn die dan ook volop zichtbaar. Belangrijk detail: altijd voorzien van de volledige Latijnse naam. Voor het omslag resulteert dit in een barok spel van groente, paddenstoelen en fruit die het jaartal vormen. Het omslag van de jaarrekening is zakelijker en moet het alleen met een telraam van tuinbonen doen.

https://issuu.com/thegreenery/docs/jaarverslag_the_greenery_2015_nl

In 2016 kreeg the Greenery een nieuwe huisstijl. Deze nieuwe huisstijl is doorgevoerd in de jaarverslagen van 2016, 2017 en 2018. Tot 2018 werden de verslagen bladerbaar op issuu gepubliceerd.

https://issuu.com/thegreenery/docs/the_greenery_-_jaarverslag_2017_nl

In 2018 gewoon via the greenery.com online te bekijken en te downloaden.

https://www.thegreenery.com/jaarverslagen