Menu

Libertas; woontoren voor studenten

Libertas is een nieuwe woontoren in Groningen voor 270 studenten, een prachtig ontwerp van KENK architecten.

Libertas is kloek en no-nonsense, met mooie gevelbekleding en een bijzondere detaillering. Door per etage een andere verhouding van de ramen toe te passen ontstaat een mooi perspectivisch effect. Libertas heeft een statige, klassieke en tijdloze uitstraling, alsof het er altijd al geweest is.

Knoeff communicatie-ontwerp ontwierp de signing in het gebouw. Van de belettering boven de hoofdingang en de gemeenschappelijke ruimtes tot aan de deuren van de appartementen.

De bewegwijzering is even robuust als opvallend, perfect passend bij het bruisende studentenleven. Elk van de 18 verdiepingen heeft een duidelijk kleurenschema – om en om blauw, roze of geel - wat de oriëntatie versterkt en het gemeenschapsgevoel bevordert.

Monumentale cijfers markeren de etages. De dubbele lijnen in de typografie en de iconen-set creëren een eenheid in stijl, wat de herkenbaarheid van Libertas versterkt. De stijl is robuust, eigentijds, speels en contrasteert mooi met het bijna klassieke exterieur van de woontoren. Toch staat functionaliteit voorop. De eerdergenoemde kenmerken van de stijl zitten de leesbaarheid niet in de weg.

Dit ontwerp wijst niet alleen de weg, maar resoneert met de jonge doelgroep en verbetert hun woonervaring door middel van doordachte, moderne esthetiek.