Menu

Libertas, woontoren voor studenten

Libertas is een prachtige nieuwe woontoren in Groningen voor 270 studenten.

KENK-architecten (Pim Köther) heeft het gebouw ontworpen. Kloek, no-nonsense, mooie gevelbekleding en een bijzondere detaillering door een andere verhouding van de ramen per etage toe te passen. Hierdoor ontstaat een mooi perspectivisch effect. Libertas heeft een statige klassieke en tijdloze uitstraling, alsof het er altijd al geweest is.

Knoeff communicatie-ontwerp mocht de signing in het gebouw ontwerpen. Van de belettering boven de hoofdingang, de gemeenschappelijke ruimtes tot aan de deuren van de appartementen.

De bewegwijzering is even robuust als opvallend, perfect voor het bruisende studentenleven. Elk van de 18 verdiepingen heeft een duidelijk kleurenschema – om en om blauw, roze of geel - wat de oriëntatie versterkt en het gemeenschapsgevoel bevordert

Grote monumentale cijfers markeren de etages. De dubbele lijnen in de typografie en de iconen-set creëren een eenheid in stijl wat de herkenbaarheid van Libertas versterkt. De stijl is robuust, eigentijds, speels en contrasteert mooi met het bijna klassieke exterieur van de woontoren. Toch zitten eerdergenoemde kenmerken van de stijl de leesbaarheid niet in de weg. Functionaliteit staat voorop.

Dit ontwerp wijst niet alleen de weg, maar resoneert met het jonge publiek en verbetert hun woonervaring door middel van doordachte, moderne esthetiek.