Menu

Zuigpalen nieuwe stijl

SPT Offshore is de toonaangevende offshore-aannemer voor ankers en funderingen van zuigpalen. SPT Offshore beheert en onderneemt wereldwijd EPCI-projecten, van het installeren van enkele zuigankers tot aanleglijnen en complete zelf-installerende platforms.

De techniek waarmee palen in de bodem worden gezogen is nieuw, innovatief en minder belastend voor het milieu omdat er nauwelijks geluid wordt gegenereerd. Daarmee is het een mooi alternatief voor het heien van palen.

SPT Offshore is lang onderdeel geweest VolkerWessels totdat het in 2016 zelfstandig werd. Met dit ‘op eigen benen staan’ hoorde ook een nieuwe eigen visuele identiteit. Genoeg onderscheidend van de oude VolkerWessels stijl, maar ook weer niet zo anders dat alle herkenning zoek is.

Uitgangspunten

Het logo is een visualisatie van een geabstraheerde zuigpaal. Met een horizontaal lijntje die het werkgebied van SPT Offshore representeert. De zeebodem.

Als primaire huisstijlkleur is een frisse kleur blauw gekozen. Gek genoeg is dat in de offshore-wereld een onderscheidende kleur tussen al het oranje en geel van collega-bedrijven. Dat komt mooi tot z’n recht op werklocaties, waar SPT Offshore er dan fris uitspringt. SPT laat hiermee ook zien dat ze het net iets anders aanpakken dan de rest. Met hun core business, de zuigpalen, doen ze het net iets slimmer dan hun collega’s.

Naast het logo en de basiselementen is een reeks van middelen uitgewerkt in de nieuwe huisstijl. De Offshore wereld is relatief conservatief en drukwerk is nog gemeengoed. Hierdoor zijn er nog redelijk veel middelen gedrukt, zoals correspondentiemateriaal, brochures en mappen.

Profilering op werklocaties is voor SPT Offshore belangrijk. Containers, vlaggen, overalls en helmen zijn in de nieuwe stijl meegenomen. Op werklocaties wordt veel gefotografeerd en gedeeld via (social) media. Bij het ontwerpen van eerdergenoemde producten is dan ook speciaal rekening gehouden met hoe de identiteit van SPT Offshore op de foto’s zichtbaar is.

Omdat SPT Offshore niet verhuisd is en pal naast hun oud-collega’s van VolkerWessels kantoor houdt, is profilering in de straat ook nuttig. Daarom heeft de kantoorgevel een fraai naambeeld in rvs-doosletters met verlichting aan de achterzijde gekregen.