Menu

Beeld en Geluid Inside Out

Jaarverslag 2017

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verzamelt, conserveert en opent het audiovisueel erfgoed voor zoveel mogelijk gebruikers. Daarnaast ontwikkelt en verspreidt het kennis op het gebied van audiovisuele archivering, digitalisering en mediageschiedenis.

Net als vorig jaar is het jaarverslag gepubliceerd als een responsive website, downloadbare pdf en een beperkte oplage drukwerk. Alles geproduceerd vanuit een single source platform.

In 2017 hebben een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. Beeld en Geluid binnenstebuiten (Inside out) als het ware. Een aantal highlights:

  • Nieuwe directeur; Eppo van Nispen tot Sevenear
  • Fusie met het Persmuseum
  • Nieuwe tentoonstelling: Nieuws of Nonsense
  • De Toeterix van Toby Rix is in de collectie opgenomen

Knoeff communicatie-ontwerp heeft het ontwerp en de opmaak verzorgd en het grootste deel van de content in het CMS ingevoerd. Omdat we ook nog een deel van het projectmanagement hebben gedaan kun je gerust stellen dat we ontzorgend aan de weg timmeren.

http://jaarverslag2017.beeldengeluid.nl/

Voor de livegang is een mailing naar de stakeholders gestuurd. Een kleine transparante gele envelop met daarin een lange leperello, een zigzag gevouwen drukwerk, met de belangrijkste highlights.

Creatie en publicatie software van Tangelo software.