Menu

Arte Duurzaamheids-verslag 2022

Arte maakt natuurstenen werkbladen voor keukens en bijzondere projecten. Van steengroeve tot eindproduct zijn ze zich bewust van hun rol voor mens, milieu en maatschappij.

Zo werkt Arte er hard aan om de (arbeids)omstandigheden in en rondom de groeves te verbeteren. Kinderen van arbeiders en omgeving wordt onderwijs geboden zodat zij een eerlijke kans op een betere toekomst krijgen.

Arte neemt duurzaamheid echt serieus. Het zit in de haarvaten van het bedrijf. In 2022 heeft Arte het B Corp certificaat behaald. Een prestigieuze internationale certificering voor bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens, milieu en maatschappij. Over deze en meer mijlpalen rapporteren zij in hun duurzaamheidsverslag 2022.

Het duurzaamheidsverslag is opgebouwd volgens de richtlijnen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Hiermee neemt Arte een vrijwillig voorschot op de verplichting die vanaf 2024 voor veel bedrijven gaat gelden.

Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van corporate reporting hebben we goed kunnen inzetten een geslaagde rapportage te maken. Het resultaat is een mooi en leesbaar verslag dat een goed beeld geeft van waar Arte voor staat en recht doet aan de voortrekkersrol die Arte speelt op het gebied van duurzaamheid en duurzaamheidsverslaglegging.

Het verslag is in een kleine oplage gedrukt en wordt hier online aangeboden.

ESG- en tekstadvies: Kort Integrated Reporting.