Menu

EasyFWD

EasyFWD speelt in op gezond en duurzaam werken, om langdurig zitten, RSI en KANS tegen te gaan. De preventie-app biedt actieve pauzes aan, op momenten dat je die nodig hebt. Je geeft zelf aan hoe vaak je een pauze-melding wilt zien.

De app houdt bij hoe lang je werkt en geeft een seintje als het tijd is voor rust. Het gebruik van de muis wordt beperkt en kan er in principe niet doorgewerkt worden. Dit lijkt heel dwingend. Toch kan je met een simpele klik de pauze afbreken en gewoon doorwerken.

De app werkt op basis van de Pomodoro-werkmethode. Dit komt erop neer dat je per 60 minuten 10 minuten niet werkt. Dat kan op verschillende manieren; 25 min werk en 5 min pauzeren, of 50 minuten werken en 10 minuten pauze.

Knoeff communicatie-ontwerp heeft de user interface van het programma her-ontworpen. We maakten de app minder ‘Windows 98’ en écht van deze tijd. We introduceerden verschillende spel-elementen en animaties in de gebruiksvriendelijke app.

Op het dashboard zijn de scores in één oogopslag te zien. De energiemeter toont een vermoeid danwel animerend energiek figuurtje. Dertig batterijen geven een overzicht van je energieniveau over de laatste dertig dagen.

Meldingen

Voordat een pauze begint verschijnt een kleine ‘console’. Hierop wordt aangegeven wanneer de pauze begint. Je kunt hiermee de pauze ook direct nemen of even uitstellen.

Pauzescherm

Het pauzescherm is erop gericht om ‘even iets anders’ te doen. Een tijdbalk geeft aan hoe lang de pauze nog duurt. Je kunt oefeningen bekijken om zelf te doen, of je kunt het laatste nieuws uit de ‘tickerline’ lezen. Tips borrelen links en rechts van het pauzescherm op.

Tussenstanden

Om de gebruiker te motiveren worden zo nu en dan ‘tussenstanden’ doorgegeven door een kleine animatie in de hoek van het scherm. Als je het goed doet een schouderklopje. En anders een goede tip.