Menu

CO2Next

CO2Next is een initiatief van Gasunie en Vopak. CO2Next onderzoekt of het mogelijk is een CO2-terminal in de Rotterdamse haven te realiseren.

Deze toekomstige CO2-hub moet als onderdeel van een Europese CO2-infrastructuur vloeibare CO2 kunnen ontvangen en leveren per schip, vrachtwagen en trein. De terminal zal worden aangesloten op de lege gasvelden in de Noordzee voor CO2-opslag. Verder is de gedachte dat deze geplande terminal een katalysator zal zijn in het creëren van een markt voor hergebruik van CO2 als grondstof.

Knoeff communicatie-ontwerp ontwierp de huisstijl voor dit project. Met behulp van meerdere conceptpresentaties en besprekingen scherpten we bestaande uitgangspunten aan en formuleerden we nieuwe ideeën. We namen de klant mee in het ontwerpproces door keuzes en dilemma’s te tonen en te illustreren; van veel ideeën en denkrichtingen naar één concept.

Logo

De drie bollen in het logo verwijzen naar de bol- of cilindervormige tanks waar vloeibare CO2 in wordt opgeslagen of vervoerd. De drie bollen verwijzen ook naar de atomaire opbouw van het CO2-molecuul. Een C-atoom + twee kleinere O-atomen.

De uitsparing van een schip staat voor het transportmiddel dat het meest gebruikt gaat worden en de geplande locatie van de terminal: de haven van Rotterdam. De golf refereert naar het vervoer via (en onder) water.

De huisstijl is toegepast op meerdere huisstijlmiddelen zoals brochures, Office-templates, posters en diagrammen. Het resultaat is een identity die het nieuwe merk CO2Next een mooi en herkenbaar eigen gezicht geeft en die het bijzondere verhaal van dit project goed ondersteunt en illustreert.