Menu

CO2Next

Bigpicture is een publiek-privaat partnerschap dat academische instellingen, kleine en middelgrote ondernemingen, publieke organisaties, farmaceutische bedrijven en een groot netwerk van partners samenbrengt.

Traditioneel onderzoeken pathologen lichaamsweefsels op een glasplaatje onder een microscoop om ziekten te diagnosticeren en behandelingsopties te begeleiden. Nu worden deze glasplaatjes gescand in zeer hoge resolutie waardoor digitale beeldanalyses mogelijk zijn.

Bigpicture zet een platform op dat een ongekende hoeveelheid pathologiebeelden en kunstmatige intelligentie-algoritmen samenbrengt. Met deze grote hoeveelheid data wil Bigpicture AI trainen zodat het in de toekomst beter kan ondersteunen bij diagnosticeren.

Knoeff heeft het logo van Bigpicture een opfrisbeurt gegeven en een passende identity ontwikkeld.  

Uitgangspunten

Een paar overwegingen bij de totstandkoming van logo en huisstijl:

Bigpicture gaat over GROOT:

  • GROTE database. Drie miljoen scans van glasplaatjes is een omvangrijke databron.
  • GROTE bestanden. De glasplaatjes in worden zeer hoge resolutie gescand en geven overzicht en gedetailleerd inzicht door een zeer uitgebreide zoom-mogelijkheid
  • GROOT netwerk van instellingen, ondernemingen en partners.

Bigpicture gaat over netwerken en verbinden

  • Netwerk van instellingen, ondernemingen en partners
  • Bigpicture verbindt twee werelden; pathology en AI

Annotatie

  • Scans worden voorzien van kanttekeningen, beoordelingen en commentaar

Kleur
Hematoxyline-eosinekleuring is de meest gebruikte methode om lichaamsweefsel op glasplaatjes te kleuren. Deze kleuring kenmerkt zich door blauwpaars en roze kleuren.

Logo en identity

Bovengenoemde uitgangspunten komen mooi samen in het logo. GROOT zit natuurlijk al in de naam maar dat wordt nog versterkt door het vet te maken. De organische vorm verwijst naar lichaamsweefsels, het netwerkje naar netwerken, verbinden of annotaties op de glasplaatjes en het kleurgebruik naar de meest gebruikte kleuring in de pathologie.
Al deze elementen zijn verder doorgezet in de ontwikkeling van de identity en uitwerking naar diverse huissstijlmiddelen.

Het resultaat is een frisse en eigentijdse identity die Bigpicture helpt zich te manifesteren in het nieuwe gebied dat zich ergens bevindt tussen en ín de wereld van pathologie en kunstmatige intelligentie.